Page 3 of 3

Re: EDTracker Bundle (HCKITS0021, 21B, 21E, 21F, 21G, 21H & 21I)

Posted: Fri Jan 04, 2019 10:02 am
by andrew
Sorry to hear this and thanks for your very thorough post. As you seem to be familiar with using the Arduino IDE could you possibly give the example sketch in the first post of this thread a try:

http://forum.hobbycomponents.com/viewto ... =73&t=1956

Just cut and paste it to the IDE and upload it to your EDTracker. Next open up the serial monitor (Tools->Serial Monitor) and in the window that opens up make sure the BAUD rate (bottom right corner of the window) is set to '9600 Baud'.

The sketch should continuously output raw data from the MPU9250. Check if the values change when you rotate the EDTracker.

This is a simplified sketch an will help rule out one or two possibilities.

Re: EDTracker Bundle (HCKITS0021, 21B, 21E, 21F, 21G, 21H & 21I)

Posted: Fri Jan 04, 2019 11:05 am
by unlimit3d
Hi,

Thanks for the quick response.
I just gave it a go, but still no luck, unfortunately.
After a few minutes, an output appeared stating "Temp:", but that's all - no matter how much I move it around, there is simply no other output.

I've uploaded the following screenshot to the same folder of Google Drive:

"hobbycomponents sketch.PNG"

Kind regards

Re: EDTracker Bundle (HCKITS0021, 21B, 21E, 21F, 21G, 21H & 21I)

Posted: Fri Jan 04, 2019 3:23 pm
by andrew
Thanks for checking. The sketch should continually output readings from the MPU9250. From your results it looks like it's either a problem with the MPU9250 itself, or the connection form the Pro Micro to it. I doubt the problem is with the Pro Micro. I know you have already double checked the connections but it's worth checking them one last time. If you still don't see anything then can you send an email to sales (at) hobbycomponents.com and just reference this thread. We can sort out the issue from there.

Re: EDTracker Bundle (HCKITS0021, 21B, 21E, 21F, 21G, 21H & 21I)

Posted: Mon Jan 07, 2019 4:01 pm
by unlimit3d
Hi,

Thanks a lot for the support so far. I unsoldered completely and soldered back the MPU, it made no difference what so ever.
Again, no reading at all. I'll email sales now.

Many thanks for your time.